X

Стало відомо, де найбільший попит на електромобілі та що купують

За даними Асоціації «Укравтопром», у вересні українські споживачі придбали майже 4,3 тисячі електромобілів (BEV).

Найбільшу активність з реєстрацій цих авто продемонстрували у Львівській області – 605 од. (91% вживані). Другу сходинку посіла столиця, де придбали 584 електрокарів (61% вживані). Третім була Київська область, де зареєстрували 333 BEV (65% вживані). Досить багато поціновувачів «електричок» є у Дніпровській області, жителі якої придбали 303 автівки на електротязі (70% вживані). До «п’ятірки» також увійшла Одеська область, де за BEV своїми заощадженнями проголосували 241 мешканець регіону (80% вживані).

ZEEKR 001

Що до найпопулярніших електромобілів, то з’ясувалось, що вподобання в різних регіонах суттєво відрізняються. Так, у столиці та в Київської області серед нових BEV лідирує китайський ZEEKR 001. На Львівщини бестселером став BYD Song Plus. На Дніпровщині покупці віддали перевагу Honda M-NV. В Одеській області поціновувачі електрокарів зробили вибір на користь Volkswagen ID.4.

Tesla Model Y

Серед вживаних BEV традиційно продукція Tesla, але якщо у Києві та області покупці віддавали перевагу Model Y, то на Львівщині провідні позиції займає Model 3. А от практичні та заощадливі мешканці Дніпровщині та Одещині зробили свій вибір на користь компактного та надійного Nissan Leaf.

Раніше «Автоцентр» розповідав, що з початку року свою першу реєстрацію в Україні отримали понад 39,9 тисячі електромобілів.