X

Спадкоємця Lamborghini Huracan помітили на тестах

Італійська компанія Lamborghini готує новий суперкар, який прийде на зміну моделі Huracan. Новинку, на ім’я Temerario, помітили на дорожніх випробуваннях у глибокому камуфляжі.

Невтомні папараці навіть в аномальну спеку не втрачають присутності духу в очікуванні чергової сенсації. Їхнє терпіння винагородилося появою прототипу Lamborghini Temerario, який проходить тести напередодні дебюту на щорічному тижневому фестивалі Monterey Car Week, що відбудеться в серпні в Каліфорнії. Звучне ім’я Тemerario традиційно запозичене з кориди й в перекладі з італійської означає «зухвалий, відважний».

Звучне ім’я Тemerario традиційно запозичене з кориди й в перекладі з італійської означає «зухвалий, відважний»

Спадкоємець суперкара Huracán отримає традиційний дизайн із плоскими поверхнями, гострими гранями та шестикутними ДХВ. Оригінальним рішенням став шестикутний патрубок вихлопної системи, що знаходиться високо по центру задньої панелі, форму якого повторюють симетрично розташовані з боків світлодіодні задні ліхтарі. У салоні очікується повністю цифровий кокпіт з 12,3-дюймовою шкалою приладів, 8,4-дюймовим дисплеєм сенсорним дисплеєм інфо-розважальної системи та 9,1-дюймовим екраном для єдиного пасажира.

Багато елементів дизайну, а також окремі елементи силового агрегату будуть запозичені у революційного Lamborghini Revuelto – першого гібридного суперкара компанії, представленого минулого року. Раніше у компанії повідомляли, що Temerario продовжить тему електрифікації. Але на відміну від 12-циліндрового Revuelto він отримає 4-літровий V8 із двома турбінами. Цей мотор розвиває потужність 588 кВт/800 к.с., а момент, що крутить, досягає 730 Нм. Разом з ним працюватиме 8-ступенева роботизована коробка передач з двома зчепленнями та три електромотори. Таким чином, сумарна потужність гібридного силового агрегату становитиме 662 кВт/900 к.с.

Lamborghini Revuelto

Нагадаємо, що за підсумками 2023 року вперше в історії компанія відправила своїм клієнтам понад 10 тисяч автомобілів. Найбільшою популярність мав кросовер Urus (6087 од.), за ним йдуть суперкари Huracan (3962 од.) та Aventador (63 од.).