X

WOG виступить партнером міжнародного кінофестиваля в Одесі

Все киноманы соберутся в Одессе с 15 по 23 июля, чтобы с восторгом наблюдать за любимыми известными кинолентами.

Одеса – відомий український морський порт і красивий курорт із багатою культурною історією та потужною кінематографічною традицією. Побувати в Одесі завжди свято, а особливо, коли тут проходить Міжнародний кінофестиваль!

В рамках фестиваля буде показано 114 фільмів з 36 країн і 4 континентів (Азія, Європа, Північна і Південна Америка). З них 37 короткометражних і 77 повнометражних. Найкоротший триватиме 1 хвилину, найдовший – 162. 3 експериментальних фільми, 6 ТБ серіалів, 17 анімаційних фільмів, 18 документальних картин, 70 художніх.

На час фестивалю знамениті Потьомкінські сходи перетворяться на величезний кінотеатр просто неба з видом на Чорне море, який збере близько 15 тис. глядачів.

А головне, що присутні стануть свідками майже історичної події: вручення статуетки «Золотий Дюк» та 12 000 євро режисеру найкращого фільму!

Крім основного нагородження, Міжнародне журі вручатиме премії та призи в наступних категоріях:

• Кращий фільм (грошова винагорода 8000 євро режисерові фільму).
• Кращий режисер (грошову винагороду 5000 євро режисерові фільму).
• Краща акторська робота (грошова винагорода 5000 євро акторові/актрисі).
• Приз за кращий український короткометражний фільм (грошова винагорода в розмірі 10 000 гривень режисерові картини).

Журі Міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю очолить володар премій Оскар і BAFTA, кінорежисер, сценарист, письменник, поет, член Британського Королівського літературного товариства, Командор Ордена Британської імперії – Крістофер Гемптон. Лише уявіть, яких легендарних осіб ви зможете зустріти на цій, по праву, найпомпезнішій події року!

Крім перегляду найкращих стрічок, конкурсів та нагород, організатори свята підготували й спеціальну дитячу програму – «ОМКФ – дітям» спільно з «Чілдрен Кінофестом», в яку увійшли фільми з Швеції, Франції, Норвегії та Великобританії.

В секції буде показана картина “Операція “Арктика” Грете Бое-Вол про пригоди трьох друзів в Арктиці, їх зустрічі з ведмедями та виживання без дорослих. Також юні глядачі зможуть побачити фільм «Ми – найкращі!» Лукаса Мудіссона та багато-багато інших не менш крутих стрічок.

І навіть це ще не все! А все ви зможете побачити на самому фестивалі, де паливним партнером виступить мережа АЗК WOG! Не пропустіть найцікавішу подію року!