X

Volta Zero — унікальна електрична вантажівка з’явиться на дорогах у 2021 році

Первый в мире 16-тонный электрический грузовик, разработанный с нуля, пройдет испытания в курьерской службе по дорогам нескольких стран

Bring and Posten, провідний дистриб’ютор посилок, вантажів і пошти в скандинавському регіоні, почне ексклюзивні випробування електричної вантажівки Volta Zero, розробленої компанією Volta Trucks. Зазначимо, що Volta Zero — це перша у світі спеціально розроблена електровантажівка важкого класу, розрахована на повну масу 16 т. Зараз машина перебуває на стадії складання і буде готова вже до кінця року. А в першому кварталі 2021 року Volta Zero вирушить на тестування в кур’єрську службу Bring and Posten і працюватиме в містах Норвегії, Швеції, Данії та Фінляндії.

Із технічних характеристик поки що відомо, що електровантажівка отримає запас ходу в діапазоні 150-200 км, що цілком достатньо для кур’єрської доставки  містом. Переведення всього автопарку Bring and Posten на повністю електричні вантажівки до 2025 року поліпшить екологічну ситуацію в містах, не давши потрапити в атмосферу 20 000 т CO2.

Завдяки відсутності двигуна внутрішнього згоряння оператор Volta Zero сидить у центрі кабіни. Завдяки великій площі скління кут огляду з робочого місця водія досягає 220 градусів. Крім того, кабіна низькопідлогова, що полегшує посадку-висадку, що для кур’єрського транспорту вельми актуально.

Читайте також:
MAN CitE – новая концепция грузового автомобиля (ВИДЕО)

Volta Trucks — це компанія, яка займається виробництвом і обслуговуванням електромобілів. Volta Trucks має офіси у Великій Британії та Швеції та співпрацює з низкою провідних  дизайнерських та інжинірингових компаній для розробки автомобілів з нульовим шкідливим викидом, зокрема Prodrive, Astheimer і Magtec.