X

В Одесі помічено лімузин Cadillac від улюбленого кузовного ательє Дональда Трампа

Американськими лімузинами на українських дорогах останнім часом мало кого здивуєш, проте бувають і приємні винятки. Фотографії цього Cadillac Brougham із Одеси зробив постійний читач autocentre.ua Вадим Костенко. Авто помічено на Французькому бульварі, де рекламує мережу кондитерських.

Машина примітна тим, що подовжена нью-йоркським кузовним ательє Dillinger-Gaines Coachbuilders, що активно працювало у 1970 – 1990 роках. Про це свідчить емблема забудовника, розташована на маточинах колісних дисків.

Зазначимо, що кузовне ательє Dillinger-Gaines прославилося тим, що в 1988 році виготовило два лімузини Cadillac Brougham для Дональда Трампа. Машини були презентовані на виставці в Атлантік-Сіті одразу у двох виконаннях: «золотому» Trump Golden Series за ціною 65 тис. доларів, і доступнішому – Trump Executive Series за 55 тис. доларів.

Обидва були оснащені передовою на той час технікою: факсом, стільниковими телефонами, відеомагнітофоном, а також баром з напоями і розкладним столом з палісандра. Із зовнішніх відмінностей відзначимо центральні стійки із нержавіючої сталі.

Машини укомплектували 5,0-літровим двигуном V8 потужністю 140 л. с. та автоматичною 4-ступеневою коробкою передач. Спочатку Трамп мав намір придбати 50 таких лімузинів, проте цим планам не судилося збутися. Сьогодні один із двох випущених на його замовлення Сadillac дбайливо зберігається в автомобільному музеї Volo Auto неподалік Чикаго.

Читайте також:
Лімузин Дональда Трампа – маловідомі факти про автобізнес президента США