X

У Києві помічено найкрасивіший спортивний седан

Автомобілі легендарної британської марки Aston Martin завжди притягували погляди, тим більше на українських дорогах. Нещодавно кореспондентові «Автоцентру» вдалося сфотографувати в Києві одну таку машину, та ще яку – чотиридверний седан Rapide. Це справді знакова модель для компанії. Генеральний директор Aston Martin в офіційному прес-релізі назвав Rapide найкрасивішим 4-дверним спортивним седаном у світі.

Машина дебютувала як прототип на автосалоні в Детройті ще в 2006 році, а у виробництво пішла у травні 2010-го. Спочатку її випускали на австрійському підприємстві Magna Steyr у Граці, а з 2012 року – вже на батьківщині, на заводі у Гейдоні, де виготовляли інші моделі марки – DB9, DBS, Vantage та Vanquish.

Rapide побудований на платформі VH з активним використанням алюмінію по всьому кузову для заощадження ваги. Дах, щоправда, виготовлений із полікарбонату. Вперше ця платформа була використана на моделі DB9, з якою у Rapide багато спільного, включаючи трансмісію, двигун і носову частину до лобового скла.

Під довгим капотом ховається агрегат V12 робочим об’ємом 5,93 л, що розвиває 470 к. с. та 601 Нм. З ним у парі працює 6-ступенева автоматична коробка передач Touchtronic II від ZF. Привід здійснюється на задні колеса. Весь цей арсенал дозволяє набирати сотню з місця всього за 5,1 с і забезпечувати максимальну швидкість 303 км/год.

У 2013 році з’являється версія Rapide S – з 550-сильним двигуном. А наступного року «еска» модернізується і пропонується вже з 8-ступеневим «автоматом» Touchtronic III. У результаті розгін від 0 до 100 км/год займає всього 4,2 секунди, а «максималка» досягає 327 км/год.

Aston Martin Rapide пропонує високий рівень комфорту, як і належить машинам такого статусу та цінової групи. У салоні встановлюються зручні ковшеподібні крісла, передні – з численними електрорегулюваннями, вентиляцією та підігрівом. А меломани отримають справжнє задоволення від звучання аудіосистеми Bang & Olufsen з 16 динаміками. Виробництво седана Rapide припинили у 2020 році.

Читайте також:
На українських дорогах помічено один з найшвидших і найдорожчих кросоверів