X

У Києві помітили американський SUV з пластмасовим кузовом

Заокеанські автомобілі марки Saturn – досить рідкісні гості на українських дорогах. З 2009 року цей бренд, що належав General Motors, припинив своє існування. Днями кореспондентові «Автоцентру» вдалося сфотографувати на вулицях Києві найпопулярнішу модель цієї марки – компактний кросовер Vue. Його відмінною особливістю, як і всіх автомобілів Saturn до 2008 року, є кузов зі склопластику.

Saturn Vue першого покоління випускався з 2001 до 2007 року. У даному випадку представлено рестайлінгову версію, що з’явилася в 2006 році. Її відрізняють видозмінена носова частина (решітка радіатора, фари, бампер) та перероблений інтер’єр.

Saturn Vue став першим автомобілем, який приміряв нову платформу GM Theta, на якій пізніше з’явилися такі компактні SUV як Chevrolet Equinox, Pontiac Torent та Opel Antara. Автомобіль оснащувався або 4-циліндровим двигуном GM Ecotec 2,2 л і потужністю 143 к. с., як на фото, або 250-сильним 3,5-літровим агрегатом V6 марки Honda. Машини пропонувалися як з переднім, так і з повним приводом, з механічною або автоматичною коробкою передач.

Saturn Vue до рестайлінгу 2006 р. На вулицях Києва 18 років тому. Фото автора

Читайте також:
Редкий кроссовер Saturn VUE нашли заброшенным в Киеве