X

Nissan створив круту зону для своїх легендарних авто (фото)

Nissan Skyline Sport, Silvia и Datsun 14 Roadster стали первыми автомобилями, выбранными из обширной коллекции компании для публичной демонстрации

Компанія Nissan відкрила публічну експозицію Heritage Zone в будівлі своєї штаб-квартири в Йокогамі. У ній представлено кілька експонатів з великої колекції класичних автомобілів компанії. Щоб відзначити цю подію, на тимчасовий огляд буде виставлено 19 історичних автомобілів.

Heritage Zone допоможе Nissan розповісти про свою багату історію. Відкриття експозиції співпало з 10-річчям переїзду компанії з Токіо в Йокогаму. Відтоді галерею Nissan Global Headquarters Gallery відвідало понад 13 мільйонів людей. Тут вони могли дізнатися про новітні моделі компанії та її бачення майбутнього мобільності.

Як продовження популярної галереї, Heritage Zone стане неформальним місцем для знайомства з історією Nissan, для чого підготовлено безліч різноманітних матеріалів.

У Heritage Zone виставлено кілька класичних моделей з колекції Nissan Heritage Collection, що нараховує близько сотні автомобілів. Моделі періодично змінюватимуться, щоб експозиція залишалася свіжою і інформативною. Першими трьома автомобілями експозиції стали Datsun 14 Roadster 1935 року випуску, Prince Skyline Sport 1960 року і Nissan Silvia 1966 року.

У спеціальній зоні проводитимуть тематичні лекції, зокрема про історію компанії Nissan. Перша з них буде присвячена заснуванню компанії в 1930 році.

На закріпленому на стіні 220-дюймовому рідкокристалічному моніторі  демонструватимуть рідкісні кадри кінохроніки з архіву Nissan. Це додасть відвідувачам виставки вражень і дасть змогу поглянути на історію Nissan очима людей, які творили її.

Heritage Zone має міні-бібліотеку з добіркою книг і журналів з автомобільної тематики. Відвідувачі можуть їх почитати у спокійній, гостинній атмосфері.

Не забуто колекціонерів масштабних моделей – на стелажах виставлено понад 100 мініатюрних авто в популярному масштабі 1/43, що дає змогу простежити історію компанії Nissan.

Крім постійної експозиції Heritage Zone, в галереї штаб-квартири Nissan із 27 до 30 вересня відбувся спеціальний захід, під час якого було показано одразу 19 історичних автомобілів. Ця виставка стала найбільшою за кількістю представлених моделей за всю історію галереї.

Докладніше дізнатися про історію розвитку Nissan і моделі минулих років можна у спеціальному розділі фірмового сайту компанії, а подробиці про галерею можна дізнатися на сторінці галереї – Nissan Global Headquarters Gallery.