X

Капотний тягач МАЗ в 600 к.с. так і не пішов у виробництво

17 августа 2011 года в Минске состоялась презентация магистрального тягача капотной компоновки МАЗ-6440РА, который так и остался экспериментальным

Цього дня, 17 серпня 10 років тому Мінський автозавод презентував сенсаційну новинку – магістральний сідельний тягач капотної компоновки МАЗ-6440ра. Під його довгим склопластиковим “носом”, який відкидався за допомогою електроприводу, ховався експериментальний турбодизель ММЗ Д-283.4е4-22 потужністю 600 к.с., що працює в парі з 6-ступеневим “автоматом” Allison 4500r.

Кабіна була підвищеної комфортабельності — з двома спальними місцями, кондиціонером, електроприводом люка, дзеркалами з електропідігрівом тощо. Дивовижний тягач завдовжки понад 8 м показували на різних автосалонах, в зокрема і на TIR-2011 в Києві.

На TIR-2011 у Києві

Улітку 2012 року в Мінську показали другу версію магістрального гіганта – з видозміненим склопластиковим капотом і подовженою кабіною з більш просторим спальним відсіком за типом американських тягачів. Силовий агрегат залишився колишнім.

Варіант 2012 року – із оновленим дизайном

Однак незважаючи на всі плюси нової машини (велика потужність, простора кабіна з рівною підлогою і кращою шумоізоляцією) тягач так і не став серійним. І тут потрібно сказати про головний мінус машини — довжину автопоїзда (18,45 м), яка не вписувалася в загальноєвропейські стандарти для сідельних тягачів з напівпричепами.

Читайте також:
МАЗ: «Автопоезд Высоцкого»: дубль два