X

Ford Transit отримав 10-ступінчасту АКП від Mustang

Отныне популярную развозную модель Ford Transit можно заказать с 10-ступенчатой автоматической коробкой передач, которая уже хорошо зарекомендовала себя на ряде других моделей марки

Рішення встановити 10-ступінчасту автоматичну коробку передач на розвізний автомобіль Ford Transit було продиктовано бажанням зробити машину економічнішою. Це особливо актуально для важких версій, що працюють із підвищеним навантаженням: шасі з фургонами, автомобілів служб швидкого реагування, а також для заводських 15- і 18-місних мікроавтобусів.

Нова коробка пропонується на задньопривідні моделі повною масою від 3500 до 4600 кг і доступна з 2,0-літровий турбодизелем EcoBlue потужністю 170 к.с. Нова трансмісія також прекрасно підійде для автобудинків на базі Transit, а також для будівельників, адже вона дає змогу працювати з причепами повною масою до 2800 кг.

Відзначимо, що ця АКП має адаптивне перемикання, підлаштовуючись у реальному часі під дорожні умови, ступінь завантаження і стиль водіння. Це дає змогу підібрати оптимальну передачу для максимальної паливної економічності. За даними фірми, із 10-швидкісною АКП автомобілі Ford Transit спорядженою масою від 2380 до 2610 кг витрачають у середньому 6,2 л на 100 км (цикл вимірювань NEDC) і 9,8 л (цикл WLPT).

Читайте також:
Ford Ranger Raptor: насколько хорош пикап по цене топового Прадо

Зазначимо, що ця 10-швидкісна коробка вже встигла себе добре зарекомендувати на пікапах Ford Ranger і Ford F-150, а також на потужному спортивному автомобілі Mustang. Звісно, для моделі Transit коробка була відкалібрована, зокрема для роботи з системою «старт-стоп».

“Водії Transit насолоджуватимуться плавною подачею потужності найкращої у своєму класі 10-ступінчастої автоматичної коробки передач, а оператори отримають вигоду від її довговічності та економічності», — сказав Ганс Шеп, генеральний менеджер із комерційних транспортних засобів Ford of Europe.

Читайте також:
Новый Ford Transit грузоподъемностью 2 тонны представлен на международной выставке в Ганновере

А стосовно легших, передньопривідних виконань Ford Transit, то вони, як і раніше, доступні з колишньою, 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.