X

Електромобілі BMW i3 другого покоління знайшли першого покупця в Україні

28 сентября компания «АВТ Бавария», официальный импортер BMW в Украине, передала покупателю первые BMW i3 второго поколения.

BMW i3 другого покоління укомплектовані високопродуктивним блоком літій-іонних акумуляторів збільшеної до 94 Ач ємності і новою системою керування електроживленням. Розміри акумулятора залишилися незмінними, при цьому запас ходу електромобіля збільшився більше ніж на 50% відповідно до стандартного циклу NEDC і становить 300 км пробігу.

Характеристики потужності і крутильного моменту синхронного електродвигуна залишилися без змін – 170 к.с. і 250 Нм. З таким мотором BMW i3 прискорюється з місця до 100 км/год за 7,3 секунди, а максимальна швидкість обмежена електронікою на 160 км/год. Вартість машини починається від 1 151 425 грн.

Також можна придбати BMW i3 другого покоління з Range Extender’ом – 2-цилінровим бензиновим двигуном об’ємом 650 «кубиків». Його не можна примусово ввімкнути і він не має прямого зв’язку з колесами, а служить для того, щоб підтримувати заряд батареї на рівні 20-30%.

При цьому пробіг електромобіля на одній зарядці збільшується на 150 кілометрів, а витрата бензину в комбінованому циклі становить 0,6 л/100 км. Така машина коштує – від 1 386 083 грн. Тому компанія «АВТ Баварія» робить ставку саме на продаж «чистих» електромобілів.

Покупець двох перших BMW i3 другого покоління є прихильником концепції електричних машин і успішно експлуатує один із таких автомобілів. Два BMW i3 він придбав для службового користування і використовуватиме для перевезення людей між об’єктами підприємства.

Електромобіль обирали передусім з огляду на економічні міркування. Адже BMW i3 має алюмінієву раму, карбоновий монокок і пластикові панелі, в які інтегровано фарбу.

Відповідно, такий кузов не схильний до корозії, фарба не вигорає, а перспективно-далеке ТО передбачає хіба що заміну гальмівних колодок. Та й то, враховуючи ефектну роботу системи рекуперації енергії гальмування, користуватися ними доводиться не часто, у чому ми переконалися, провівши повноцінний тест-драйв «Електрички з Баварії» BMW i3.

У цій машині мало що може зламатися. І навіть якщо блок високопродуктивних літієво-іонних акумуляторів забезпечить третину від обіцяних 3000 циклів заряджання, цього вистачить на шість років! Ще одна причина купівлі саме такого транспорту – цілковита незалежність від виробників і постачальників палива та енергоресурсів, а також відсутність викидів шкідливих речовин в атмосферу і забруднення навколишнього середовища продуктами утилізації.

А BMW i3 згодом можна повністю переробити. Адже абсолютно електричний BMW i3 – перший серійно вироблений автомобіль у світі, який на кожному етапі розробляли з урахуванням вимог екологічності – починаючи від конструювання автомобіля до його виробництва та повсякденної експлуатації.

На вибір саме BMW i3 другого покоління вплинуло те, що виробник обіцяє пробіг цих машин у 300 км, а також те, що ці автомобілі продають в Україні офіційно і їх забезпечено якісним обслуговуванням.

За словами генерального директора компанії «АВТ Баварія», Тимофєєва Олександра Борисовича, для цього працівники пройшли спеціальне навчання, а на СТО було закуплено відповідне обладнання. Також інструкцію з пожежогасіння електромобілів переклали і розіслали в пожежні та рятувальні служби.

Надалі покупець планує розширити автопарк службових BMW i3 другого покоління до 10 машин.