X

Автомобіль року в Україні 2018. Голосування розпочалось

Сегодня, 27 ноября, стартовало голосование за претендентов всеукраинского конкурса «Автомобиль года в Украине 2018»

З 27 листопада 2017 року по 8 січня 2018 року кожен мешканець України може віддати свій голос за той чи інший легковий автомобіль року, кросовер року і кращі авто в класах.

Проголосувати можна на сайті autoroku.ua або відправити заповнену анкету, яка опублікована в журналі «Автоцентр» (починаючи з №22 від 27.11.2017).

Нагадаємо, конкурс « Автомобіль року в Україні » проводиться щорічно з 2001 року. У нинішній акції беруть участь тільки ті нові автомобілі, які дебютували в період з 20 листопада 2016 року по 20 листопада 2017 року.

Цього разу на звання «Автомобіль року 2018» претендує 45 моделей різних класів і марок.

Легкові автомобілі

Малий клас

  1. Citroen C3
  2. Ford Fiesta
  3. Kia Rio

Економ клас

  1. Citroen C-Elysee
  2. Hyundai Accent
  3. Skoda Rapid

Компактний клас

  1. Honda Civic
  2. Hyundai i30
  3. Renault Megane Sedan
  4. Skoda Octavia

Бізнес клас

  1. Alfa Romeo Giulia
  2. Audi A5
  3. Lexus IS
  4. Mercedes-Benz E-Class All-terrain
  5. Volvo V90 CC
  6. VW Arteon

Люкс-клас

  1. Audi A8L
  2. Mercedes-Benz S-Class
  3. Porsche Panamera Sport Turismо

Кросовери

Компактний міський кросовер

  1. Chery Tiggo 2
  2. Mercedes-Benz GLA
  3. Toyota CH-R Hybrid

Компактний кросовер

  1. Ford Kuga
  2. Honda CR-V
  3. Mazda CX-5
  4. Peugeot 3008
  5. Seat Ateca

Кросовер середнього класу

  1. Audi Q5
  2. Range Rover Velar
  3. Renault Koleos
  4. Skoda Kodiaq
  5. Volvo XC60

Повнорозмірний кросовер

  1. Land Rover Discovery
  2. Porsche Cayenne
  3. Toyota Highlander

Спецномінації

Електромобілі та гібриди

  1. Hyundai Ioniq
  2. Kia Niro
  3. Lexus NX Hybrid

Купе і спорт-модифікація

  1. Lexus LC Hybrid
  2. Lexus RC
  3. Mercedes-Benz E-Class Coupe
  4. Seat Leon Cupra

Мінівени і фургони

  1. Citroen Space Tourer
  2. Peugeot Expert
  3. Peugeot Traveller

У нинішньому конкурсі «Автомобіль року в Україні 2018» традиційно голосують два журі – Громадське і Журналістське. Журналістське журі представлено членами Клубу автомобільних журналістів України (кажу). Громадського журі – всі жителі України, які заповнили відповідну анкету для голосування.

Організатор акції «Автомобіль року в Україні» ТОВ «Автомедіагруп» в цьому році уклав договір з незалежною аудиторською компанією Baker Tilly про інспектування проведення конкурсу з початкового етапу і до визначення всіх переможців. Даний договір стане безперечною гарантією незалежності акції, що додасть «Автомобілю року в Україні» ще більшої авторитетності. Крім того, організатори акції надали можливість членам Журналістського журі провести протягом року три ознайомлювальних тест-драйви автомобілів-претендентів. Два з них уже відбулися, а ще один відбудеться в грудні.

Голосування Журналістського журі буде традиційно проходити в два етапи. В рамках першого засідання Журналістського журі його члени голосують за переможців в основних, додаткових і спеціальних номінаціях конкурсу. А також журналісти визначать основних претендентів на перемогу в двох його головних номінаціях – «Легковий автомобіль 2018 року» та «Кросовер/SUV 2018 року».

На другому етапі голосування, яке відбудеться наприкінці січня 2018 року, представники Журналістського журі проведуть обов’язкові тестові випробування машин-фіналістів і виставлять їм свої оцінки. Всі легкові автомобілі, які пройшли до другого етапу голосування, будуть протестовані на трасі спорткомплексу «Чайка», а кросовери будуть випробувані на позашляхової трасі автодрому.

Переможці акції в головних і основних номінаціях визначаються за сумою балів, отриманих від Громадської та Журналістського журі. Співвідношення голосів становить 50 на 50.