X

«Автомобіль року в Україні 2017»: переможець у номінації «Повнорозмірний кросовер»

В категории «Полноразмерный кроссовер» победу в борьбе с серьезными конкурентами одержал Mercedes-Benz GLS.

Великий семимісний позашляховик Mercedes-Benz GLS пропонує рівень комфорту і безпеки флагмана марки – седана S-Class. Новинка змінила знайомий у нас Mercedes-Benz GL. Порівняно з попередником автомобіль не тільки поміняв ім’я, а й суттєво оновився.

Широка решітка радіатора і великі фари виконано згідно з новим стилем німецької марки. Рельєфні боковини з розширеними задніми крилами і малі кути нахилу стійок даху роблять Mercedes-Benz GLS-Class солідним і одночасно впізнаваним.

У всіх версіях салон оздоблено шкірою і деревом. Нове рульове колесо, інші прилади в окремих «колодязях» і збільшений дисплей мультимедіа поліпшили і без того чудову ергономіку салону.

Солідний внутрішній простір залишається одним з головних козирів Mercedes-Benz GLS-Class. Салон розрахований на сімох дорослих, і навіть у цьому разі вони можуть взяти з собою в дорогу до 295 літрів поклажі.

На вибір запропоновано бензинові турбомотори об’ємом 3,0 л (333 к.с.) і 4,7 л (455 к.с.), а також 3,0-літровий 258-сильний турбодизель. Окрема розмова – 585-сильний Mercedes-AMG GLS63, здатний розігнатися до 100 км/год лише за 4,6 с. Постійний повний привід можна доповнити спеціальним позашляховим режимом, що дає змогу Mercedes-Benz GLS-Class впевнено почуватися поза асфальтовими дорогами.

Серед нововведень слід згадати 9-ступінчасту АКП і поліпшену пневмопідвіску зі змінним дорожнім просвітом. Крім того, для новинки пропонується широкий список опцій, зокрема системи нічного бачення, автоматичної парковки, визначення втоми і превентивного гальмування.