X

Аеропортові електробуси вперше отримали бездротову зарядку

Міжнародний аеропорт у Канзас-Сіті став першим у світі, де впроваджено бездротову зарядку для електричних автобусів. Дві індукційні станції потужністю по 300 кВт, поставлені компанією Momentum Dynamics, спочатку почнуть обслуговувати чотири 9-метрових електробусів BYD K7. Сам процес зарядки відбуватиметься на зупинках під час посадки-висадки пасажирів.

Нова система дасть змогу електробусам ходити круговим маршрутом довжиною 11,2 км без заїзду в депо для підзарядки. Модернізація зарядної інфраструктури проводиться в межах будівництва нового терміналу вартістю 1,5 млрд доларів. Його відкриття заплановано на початок 2023 року. У пікові години нові станції дадуть змогу заряджати до 28 транспортних засобів.

Аеропорт Канзас-Сіті ще в середині 90-х одним з перших перейшов на автотранспорт на стислому природному газі. У 2017 році його парк поповнився першими чотирма електробусами BYD. А у 2020 році до них додалися ще три. Зазначимо, що в США перша індукційна, бездротова зарядка для електробусів з’явилася ще у 2018 році, в місті Чаттануга, штат Теннессі (див. фото нижче).

Читайте також:
Solaris построит инновационный зарядный комплекс для электробусов