X

Smart може відродити знаменитий Roadster

Smart Roadster проіснував на ринку лише 3 роки, але його досі згадують із любов’ю. У зв’язку з цим компанія замислилася над відновленням виробництва цієї моделі. Адже вона може допомогти їй повернути втрачені позиції на ринку.

За словами виконавчого директора Smart Europe Дірка Адельмана, дизайнери марки ще 2020 року показали, як може виглядати відроджена модель. Вона зберегла характерні риси, поєднавши їх із сучасними рішеннями. У компанії зазначили, що у разі погодження його випуску, Roadster цілком може стати серійним.

Адельман розповів виданню Autocar, що має «дуже емоційні стосунки» з родстером, адже це була перша модель, над якою він працював, приєднавшись до команди Smart. За його словами, якщо відкрита новинка з’явиться в лінійці компанії, це однозначно буде компактна двомісна модель. Але поки остаточного рішення не прийнято, оскільки крім бажання потрібне ще й фінансування.

Читайте також:
Smart презентував великий електрокросовер із запасом ходу 500 км (фото)

Smart Roadster випускався в період з 2002 по 2005 рік. Довжина авто становила 3,4 метра, а у рух її приводив трициліндровий мотор об’ємом 700 куб. см. За час випуску з конвеєра зійшло трохи більше ніж 43 тисяч екземплярів моделі.