X

Skoda Kodiaq отримав захищену версію: витримає обстріли та вибухи гранат (фото)

Британська компанія UTAC Special Vehicles представила найдорожчу версію кросовера Skoda Kodiaq. І вона дуже актуальна у наш час.

Фахівці компанії взяли Skoda Kodiaq першого покоління та бронювали відповідно до стандарту PAS 300. Крім броньованої капсули в авто встановили куленепробивні вікна та захист днища, а ще шини Run-Flat, які дозволяють продовжувати рух навіть у разі проколу. Такий кросовер може захистити пасажирів та водія від обстрілу зі стрілецької зброї та підриву гранат.

Візуально відрізнити захищений Skoda Kodiaq від стандартного можна тільки по стробоскопах на решітці радіатора, передньому бампері та задніх дверях. Також він отримав покращену підвіску та гальма, щоб на колишньому рівні зберегти керованість та маневровість, тому що в результаті бронювання кросовер додав у вазі. Усі чотири колеса оснащені системою утримання шин, яка не дозволяє зійти з обода навіть при повному спуску.

Читайте також:
У США створили найшвидше броньоване авто у світі: розвиває 320 км/год

У оснащення салону додали «комунікаційний центр» із GPS. На нього перетворили 8-дюймовий екран мультимедійної системи. Також доповнили спеціальними елементами управління аварійними вогнями та сиреною. Модернізацію силової установки не проводили. У компанії не уточнили вартість такої версії, але Skoda Superb з аналогічним бронюванням від UTAC Special Vehicles коштує близько 120 тисяч фунтів стерлінгів (приблизно 160 000 доларів США). Навряд чи Kodiaq буде дешевше.