X

Skoda готує недорогий мінікросовер

Чеська компанія Skoda планує розширити асортимент кросоверів. Ще одним кроком у цьому напрямку стане модель Kylaq, яка зараз проходить дорожні випробування.

Офіційну презентацію нового субкомпактного кросовера Skoda заплановано на 6 листопада цього року. Автомобіль призначений насамперед для Індії, де компанія проводить досить агресивну рекламну політику. Модель Kylaq буде виконана у новому фірмовому стилі Modern Solid, що поступово розширюється на весь модельний ряд компанії.

З моделлю Kylaq чеський виробник вперше виходить у сегмент автомобілів довжиною менше ніж 4 м. В Індії близько 30% усіх проданих нових автомобілів конкурують у цьому розмірному діапазоні, який також є одним із найшвидше зростаючих сегментів у країні. Skoda підтвердила, що Kylaq має довжину 3995 мм та колісну базу 2566 мм.

Попри захисний камуфляж, у прототипі безумовно вгадується характерний стиль бренду. Передня панель включає “двоповерхове” розташування фар і тонких ДХВ. Також автомобіль отримав захисне обваження по периметру кузова, рейлінги на даху та антену у вигляді акулячого плавця. Ззаду можна побачити невеликий спойлер на даху та задні ліхтарі оригінального дизайну, що нагадують Subaru Crosstrek.

Новий кросовер побудований на уніфікованій “фольксвагенівській” платформі MQB A0 IN, яка вже використовується в таких моделях, як Skoda Kushaq, VW Taigun, Skoda Slavia та VW Virtus. Під капотом новинки розташовуватиметься 1-літровий трициліндровий бензиновий двигун з турбонаддувом. Він має потужність 114 к.с., а момент, що крутить, досягає 178 Нм. У парі з ним працюватиме 6-ступенева МКП або опціонний “автомат”, які відправлятиму всю цю міць до передніх провідних коліс.

У процесі підготовки нового кросовера інженери-випробувачі Skoda подолали понад 800 тисяч км дорогами та бездоріжжям. Очікується, що Kylaq допоможе збільшити продаж автомобілів бренду, які в Індії вже перевищили знакову позначку в 100 тисяч екземплярів на рік.