X

Skoda готує повністю електричну версію Octavia

Однією з моделей компанії Skoda, що найбільше продається, є Octavia. Таку популярність вона набула завдяки ідеальному поєднанню практичності, надійності та вартості. Тому чеський виробник почав працювати над створенням електрифікованої версії моделі.

Як повідомляє видання Autocar, розробка Octavia EV вже ведеться. Новинку представлять після електричних Fabia, Karoq та Kodiaq, дебют яких запланований на 2026 рік. Орієнтовно, це буде 2027 рік. Але є ймовірність, що терміни можуть бути зміщені через посилення норм викидів СО2.

За даними інсайдерів, повністю електрична Octavia базуватиметься на платформі Scalable Systems Platform (SSP). Варіант моделі FWD отримає двомоторну силову установку, а версії AWD та vRS поставлятимуться з чотирма електромоторами. Запас ходу забезпечуватиме зовсім нова батарея.

Читайте також:
Skoda вивела на тести нове покоління кросовера Kodiaq (фото)

Акумулятор матиме ємність 89 кВтг і забезпечить пробіг на одному заряді до 600 км. Також ця батарея буде підтримувати швидке заряджання потужністю 200 кВт. Зачеплять зміни і зовнішність Octavia EV. Її виконають відповідно до нової мови дизайну марки Skoda «Modern Solid», яка дебютувала на концепті Vision 7S.