X

Седан Toyota Century перетворився на преміальний кросовер за $170 000

Ежемесячно планируют собирать только 30 автомобилей

Toyota представила новий кросовер, який можна порівняти з Rolls-Royce Cullinan. Преміальна новинка з’явилася у сімействі Toyota Century, яка до сьогоднішнього дебюту була представлена лише седаном.

Претендувати на титул «японського Rolls-Royce Cullinan» кросоверу Toyota дозволяють не тільки габарити — 5205 х 1990 х 1805 мм та колісна база в 2950 мм. Салон Century укомплектований двома окремими кріслами у другому ряді. Доступ до них забезпечують широкі задні двері, які можуть бути двох типів, включаючи зсувні. Також для зручності пасажирів передбачена сходинка, що автоматично висувається й забирається під час посадки та висадки.

Комфортну їзду пасажирам забезпечать система кермового керування чотирма колесами Dynamic Rear Steering та спеціальний режим Rear Comfort. Як і належить автомобілю з водієм, між передніми сидіннями та пасажирським відсіком встановлено шумопоглинаюче багатошарове скло.

Toyota Century укомплектований гібридною силовою установкою, що складається з 3,5-літрового V6 потужністю 262 к.с. та двома електродвигунами на 182 та 109 к.с. Силовий агрегат поєднується з 8-ступінчастим «автоматом» та системою повного приводу E-Four. Задні колеса керовані. Амортизатори налаштовані для забезпечення особливого комфорту їзди для задньої половини автомобіля.

У Японії прийом замовлень на новий кросовер уже оголошено. Мінімальний цінник преміальної новинки — 170 000 доларів. Toyota планує збирати по 30 кросоверів на місяць.

Читайте також:
Toyota вперше випустить понад 10 мільйонів автомобілів за рік