X

Складання автомобілів Geely налагодять на заводі Renault

На конвейер завода Renault Samsung гибриды и автомобили с ДВС станут в 2024 году

У 2021 році Renault Group і Geely підписали меморандум про взаєморозуміння. Він передбачав обмін технологіями і ресурсами. Одним із пунктів угоди є налагодження в Китаї виробництва нових моделей Renault з гібридними силовими установками. Також озвучувалася можливість організації виробництва транспортних засобів у Південній Кореї.

Зараз з’явилася інформація про нову угоду. Завод Renault Samsung в Пусані (Південна Корея), що належить французам, почне випуск нової лінійки транспортних засобів у розробці яких, брала участь Geely.

Які саме моделі випускатимуть у Пусані, поки що невідомо. Єдине, що озвучила марка, це те, що всі вони будуть основані на платформі CMA. За деякими даними, Renault Samsung налагодить складання, як автомобілів із традиційними двигунами внутрішнього згоряння, так і гібридів. Зібрані на підприємстві автомобілі продаватимуть у Кореї, а також відправлятимуть на експорт. Потенційні ринки новинок не розкриваються. Не названа і марка, під якою вони з’являться у продажу. Очікується, що в Кореї вони будуть носити шильдики Samsung.

Трохи раніше в мережі вже з’являлася інформація щодо цього. Тоді йшлося про те, що першою моделлю яка стане на конвеєр заводу в Пусані буде Lynk&Co 01. Крім того, частина моделей марки якраз основана на архітектурі CMA.

Початок серійного виробництва автомобілів заплановано на 2024 рік.

Читайте також:
На тести виїхав електричний пікап Geely (фото)