X

З конвеєра зійшов останній Audi TT

Нині в автомобільному світі домінують кросовери та позашляховики. Виробники у зв’язку з цим взялися «чистити» свої лінійки. Не залишилася осторонь і компанія Audi. Вона попрощалася із моделлю ТТ, яка випускалася 25 років. З 18 лютого 1998 року по 10 листопада 2023 року було зібрано 662 762 одиниці автомобіля.

Фінальним екземпляром стало купе TTS з 2,0-літровим бензиновим турбодвигуном потужністю 306 к.с. та системою повного приводу Quattrо. Версія Final Edition відрізняється чорним декором на кузові та спойлером на кормі. Салон оздоблений темною шкірою з червоною контрастною строчкою. Це справді останній ТТ в історії. Раніше компанія представила кілька лімітованих версій окремих ринків.

Нагадаємо, що вперше Audi TT презентували на Франкфуртському автосалоні 1995 року. У продаж модель надійшла через три роки. Спочатку вона була доступна у вигляді купе, а у 1999 році до неї приєднався і родстер. За роки виробництва вона змінила три покоління. Складання проводилося на заводі Audi в Дьєрі в Угорщині.

Читайте також:
Audi вивів на тести оновлений «заряджений» e-tron (фото)