X

Розкішний гіперкар Koenigsegg згорів ущент під час автопробігу (відео)

Цими вихідними у Греції стався прикрий інцидент. Вогонь знищив лімітований гіперкар Koenigsegg Jesko, вартість якого обчислюється мільйонами доларів.

Зазначається, що власник повністю карбонового Jesko брав участь у автопробігу «Six2Six Motor», який починався в Афінах і закінчувався в Монако. Але дістатися кінцевої точки не зміг. У момент, коли він від’їхав від готелю в місті Марусі, з-під авто з’явився дим, а потім і полум’я. Водій, а також пасажир гіперкара встигли залишити його салон та відійти на безпечну відстань. Вже за кілька хвилин вогонь спалахнув із більшою силою.

Пожежники оперативно прибули на місце інциденту та погасили полум’я, але на той момент воно повністю охопило Jesko, знищивши його. Зараз це сумна купа розплавленого металу та вуглецевого волокна. А єдиною частиною, що впізнається, є колісні диски. Причини займання поки що невідомі.

Власник Koenigsegg Jesko Attack стверджує, що їхав на відносно низькій швидкості. Єдине, що було аномальним, то це температура за бортом. За даними синоптиків того дня вона досягала в тіні 40 градусів за Цельсієм. Можливо, це стало причиною займання. У будь-якому випадку представники компанії звернулися до власників таких гіперкарів з проханням не користуватися ними до встановлення фахівцями причини займання.

Варто відзначити, що згорівший Koenigsegg Jesko Attack оснащений 5,0-літровим бітурбованим двигуном V8 потужністю 1600 к.с. Його кузов виконаний з вуглецевого волокна із золотими акцентами, у тому числі на передніх крилах, бічних спідницях та пластинах заднього крила. Відомо, що власник отримав свій Jesko на початку цього року і проїхав лише 160 км. Сподіваємось, він встиг його застрахувати.

Читайте також:
Єдиний гоночний Koenigsegg виставили на аукціон за $4 млн