X

Рідкісний Lamborghini від ательє Zagato продадуть на аукціоні

На аукціоні Gooding & Co в каліфорнійському Пеббл-Біч, який відбудеться 16-17 серпня в рамках Тижня швидкості, буде виставлений один з унікальних Lamborghini, створених відомим італійським кузовним ательє Zagato.

На честь 95-річчя легендарного італійського дизайнерського будинку Zagato та 50-річчя Lamborghini у 2014 році на виставці Concorso d’Eleganza Villa d’Este в Італії було представлено Lamborghini 5-95 Zagato. Замовлений швейцарським колекціонером Альбертом Шпіссом, 5-95 Zagato відрізнявся авангардним дизайном, який не мав нічого спільного з незграбними лініями, типовими для Lamborghini LP570-4 Superleggera, на основі якого його збудували.

Купе отримало плавні вигини, фірмовий фігурний дах у стилі гоночних болідів 60-х, а також оригінальне скління “по колу”. Кузов виготовлений із легкого вуглецевого волокна. У задній частині розташувався 5,2-літровий двигун V-10 потужністю 570 к.с., який забезпечував повнопривідному суперкару максимальну швидкість понад 320 км/год.

Крім кількох купе, реальна кількість яких досі залишається під питанням, у 2018 році було збудовано один родстер. Кожен автомобіль виготовлений на замовлення відповідно до смаків та уподобань вимогливих колекціонерів.

Зразок, який виставили на аукціоні, було замовлено нинішнім власником у 2013 році. Автомобіль-донор LP570-4 Superleggera придбали у дилера Lamborghini у Х’юстоні та відправили до Мілана в ательє Zagato для перероблення. Купе пофарбоване в особливий відтінок жовтого, а салон має світло-сірий колір з жовтим рядком.

Це перший випадок, коли Lamborghini 5-95 Zagato пропонується на продаж. За 10 років купе проїхало лише 1115 миль (1794 км). Автомобіль супроводжується документами про купівлю та декількома фотографіями, зробленими в процесі створення. За попередньою оцінкою, вартість ексклюзивного купе становитиме $400-600 тисяч.