X

Унікальну колекцію раритетних авто перетворили на металобрухт

В результате бомбардировок Алеппо старинные автомобили превратились в металлолом.

Бомбардування і артилерійські обстріли перетворили місто Алеппо на руїни, загинули тисячі людей. Жертвою авіанальотів стала і одна з найкращих у Сирії колекцій старовинних авто.

Раритетні автомобілі зібрав житель Алеппо Мухаммед Аніс. Він був змушений залишити місто через обстріли, а коли повернувся, знайшов замість ретро-авто купи металобрухту.

Мухаммед Аніс збирав автомобілі все життя. Колекція машин почалася з Pontiac 1950 року, купленого ще батьком сирійця. Крім нього, в гаражі Мухаммеда Анісу було ще близько десятка раритетних автомобілів.

Більша частина знищених автомобілів – класичні американці 40-50-х років. Серед них – рідкісні Hudson Commodore 1949 року, Mercury Montclair і Cadillac DeVille 1957 року. Не пощадив обстріл і улюблений автомобіль Мухаммеда – кабріолет Кадилак 1947 року. Також постраждали фургон Citroen 2CV і позашляховик Volkswagen Type 181.

Звісно, Мухаммед Аніс засмучений, але не опускає руки і має намір відновити частину автомобілів. Їх він планує залишити у спадок своїм восьми дітям.