X

Тюнінг салону. Яким він був на початку XX століття

Бытует мнение, что тюнинг салона получил распространение сравнительно недавно. Но на самом деле он берет начало еще с 1920-х годов

Цей Rolls-Royce Phantom I 1926 року випуску можна сміливо вважати прабатьком тюнінгу салону сучасних автомобілів і зразком доопрацювання інтер’єру початку XX століття.

Його першим власником був Кларенс Дабк, фінансовий директор торгової мережі Woolworths. Купивши Роллс-Ройс у другій половині двадцятих років, він одразу відправив машину на переробку. Кларенс вирішив, що салон люксового Фантома недостатньо розкішний, а тому негідний возити його дружину.

Читайте также:

Заможний замовник побажав інтер’єр у французькому стилі. Роботи з перевтілення Роллс-Ройса тривали майже рік! В результаті автомобіль отримав тюнінг інтер’єру, гідний царського палацу. Крім нового шикарного дивана, в салоні Rolls-Royce Phantom I з’явилися дерев’яні вставки з ручним розписом, елітний годинник і колекційні вази, а також відділення для жіночих аксесуарів.

За 90 років унікальний Роллс змінив кількох власників і тривалий час перебував в Америці, але порівняно нещодавно повернувся на батьківщину. До речі, на початку ХХ століття оціночна вартість машини з урахуванням перероблення салону становила 6 з половиною тисяч фунтів (близько чверті мільйона фунтів за сучасними мірками).

А нині британський раритет з найрозкішнішим інтер’єром виставлено на аукціон. Стартова ціна – 700 тисяч фунтів. Нагадаємо, восени 2016 року в Україні знайшли залишений Роллс-Ройс, який 15 років простояв у гаражному кооперативі.