X

Ретроавтомобілі на вулицях Києва — вийшов альбом з унікальними фотографіями

На початку травня книжкове видавництво “Мистецтво” випустило альбом, що не має аналогів, — “Ретроавтомобілі на вулицях Києва”. Його автор — ветеран української автомобільної журналістики Леонід Гоголєв опублікував близько 150 унікальних фото, зроблених ним на вулицях переважно в 1950-1960-х рр.

На цих знімках вперше в систематизованому вигляді відображена широка панорама зарубіжних автомобілів випуску 1930-х і першої половини 1940-х рр., які їздили тоді по столиці. Фотографії супроводжуються коментарями, в яких розповідається історія та особливості тієї чи іншої моделі.

Книга обсягом 176 стор., в твердій палітурці та зручному форматі містить чотири розділи. У першому — “Трофеї на вулицях Києва” — зібрано автомобілі німецького виробництва, завезені до нас як трофеї одразу після Другої світової.

Наступний розділ — “Європейський калейдоскоп” оповідає про іномарки з Австрії, Великої Британії, Італії, Франції та Чехословаччини.

Третій розділ — Made in USA занурює читача у світ розкішних заокеанських авто.

І нарешті завершує альбом розділ “Запозичена техніка”, що показує переважно вантажні автомобілі американського виробництва, поставлені в роки війни за ленд-лізом.