X

На українських дорогах помічено Buick з оригінальним кузовом

Які тільки американські автомобілі не зустрічаються на вітчизняних дорогах. І свіжий приклад – ось цей Buick Century, випущений більше 40 років тому. Це модель 4-го покоління, що виготовлялася з 1978 до 1981 рік. Відмінною особливістю машини став кузов з похилою кормою – типу фастбек. Він пропонувався як у 2-дверному виконанні купе «aeroback», так й у 4-дверному. У нашому випадку це купе, яке було помічено днями на гостьовому паркінгу Технічного музею «Колеса Історії» у Києві.

Як видно з фото, автомобіль з українською пропискою оснащений 3,8-літровим двигуном. Зазначимо, що базовим для моделі Century став агрегат 3,2 л. Пропонувалися також і V8 на 4,3 та 4,9 л.

На жаль Century з оригінальними кузовами фастбек на ринку не оцінили, як й однотипну з ним модель Oldsmobile Cutlass, і в 1980 їм на зміну прийшов класичний 4-дверний седан. Трохи пізніше зняли з виробництва й купе. З самого початку модель Сentury пропонувалася також й у варіанті універсала.

Зазначимо, що Buick Century 4-го покоління суттєво поступався за розмірами своєму попереднику: загальна довжина була зменшена на цілий фут  (близько 30 см), машина стала на декілька дюймів вужчою, а колісна база скоротилася на 4 дюйми – 102 мм. При цьому автомобіль скинув близько півтонни ваги. За чотири роки всіх модифікацій Buick Сentury четвертої генерації виготовили 436 279 од.

Читайте також:
Музей ретротехніки в Києві підготував низку сюрпризів