X

На продаж виставлено сорокарічний Lincoln Continental Mark VI

Хотя Lincoln Continental Mark VI 1980 года не пользуется большим спросом у коллекционеров, но этот автомобиль настоящая находка. Сейчас его оценивают почти в $28 тысяч

Сьогодні за таку саму суму можна купити новий автомобіль, але цей Lincoln Continental особливий. За 40 років він проїхав лише 2549 км. Автомобіль має власну історію, і він в ідеальному стані. За даними Vanguard Motor Sales, перший власник придбав Continental у 1980 році і проїхав на ньому лише 2414 км, після чого раптово помер.

Після цього сім’я покійного дбайливо зберігала автомобіль, тримаючи його в теплому приміщенні, але в підсумку було ухвалено рішення продати Continental назад дилеру. Там автомобіль трохи “підлатали”, помінявши шланги, акумулятор і бензобак.

Читайте також:
Lincoln Continental возвращается

У 2012 році Lincoln Continental Mark VI отримав нового власника. На той момент він жив у будинку престарілих і практично не виїжджав. Більшу частину часу унікальний Lincoln простоював у гаражі. Через два роки чоловік помер.

Після цього автомобіль придбала компанія Vanguard Motor Sales, яка і оцінила його майже в 28 000 доларів. Для 40-річного автомобіля це доволі значна сума, але його стан говорить про зворотне. Цей Continental має такий вигляд, ніби тільки що зійшов з конвеєра.

Незважаючи на те, що за сьогоднішніми мірками автомобіль виглядає досить стримано, йому є чим здивувати. Шкіряні сидіння, вставки з натурального дерева і багато іншого.

Під капотом у Lincoln Continental Mark VI красується 5.8-літровий двигун V8 потужністю 142 к.с і 359 Нм. У пару йому передбачено 4-ступінчастий “автомат”, що передає всю потужність агрегата на задні колеса.