X

Склади сам: культовий суперкар Ferrari продадуть у вигляді конструктора

Ferrari 365 GTB/4 Daytona пребывает в полуразобраном состоянии и его реставрация незакончена

На онлайн-аукціон Collecting Cars виставили знаменитий суперкар Ferrari 365 GTB/4 Daytona 1971 року. Купе Феррарі дуже цінне, проте новому власнику доведеться попітніти, щоб привести його в нормальний стан.

Річ у тім, що суперкар Феррарі зараз в напіврозібраному стані, адже він перебуває в процесі реставрації. У комплекті йдуть всі необхідні деталі, щоб відновити культовий автомобіль.

У 70-х ця Феррарі Дайтона брала участь в різних змаганнях, але потім потрапила в ДТП – злетіла з дороги в кювет. Витягали авто, обернуши навколо кузова ланцюг, що тільки додало проблем.

Після цього Ferrari 365 GTB/4 Daytona пішла по руках і ніхто не зміг відновити її. Тільки в 2006 році нинішній продавець автівки взявся за неї всерйоз. За 13 років відновили раму і кузов, але авто ще не пофарбували, а деталі двигуна, трансмісії та ходової потребують відновлення. До того ж, цей конструктор ще треба зібрати.

Читайте також:
В США восстановили авто из фильма "Трансформеры"

Утім, гра варта свічок, адже загалом випущено лише 1284 купе Ferrari Daytona. Колись це було найшвидше авто у світі, адже 352-сильний V12 давав змогу розвивати 280 км/год.