X

Renault показала рестомод за мотивами купе R17

Французька компанія Renault продовжує дивувати своїх фанів яскравими концептами за мотивами моделей минулих років. Черговим дітищем дизайнерів та інженерів із Біянкуру став рестомод на тему знаменитого Renault R17.

Renault 17 TS

R17 electric restomod x Ora Ïto

До проекту залучили модного французького дизайнера Ора Іто (Ora Ito). Хоча автомобіль має схожі пропорції з оригінальним купе, рестомод отримав повністю оригінальну конструкцію кузова. Автомобіль пофарбували в глибокий коричневий відтінок Galactic Brown, що ідеально підходить для рестомоду, заснованого на класиці 70-х років. На зміну чотирьом круглим фарам оригіналу прийшов “квартет” тонких прямокутних світлодіодів із жовтим відтінком.

R17 electric restomod x Ora Ïto

Перехід на електричну тягу також дозволив Renault і Іто відмовитися від традиційного облицювання решітки радіатора, замінивши її невеликою плоскою панеллю. Серед інших цікавих рішень – тонкі стійки, крихітні бічні дзеркала, оригінальні диски коліс та жалюзі за бічними вікнами.

R17 electric restomod x Ora Ïto

Інтер’єр – справжній витвір мистецтва. Двоспицеве ​​майже квадратне кермо з тканинною обробкою, дерев’яне оздоблення панелі приладів і чотири прилади перед водієм з червоними циферблатами. Великий екран по центру торпеди служить інформаційно-розважальним дисплеєм. Для обробки салону використовується комбінація коричневої шкіри та бежевої вовняної тканини.

R17 electric restomod x Ora Ïto

R17 electric restomod x Ora Ïto

Замість 1,6-літрового чотирициліндрового бензинового мотора і переднього приводу, новинка отримала 270-сильний електродвигун, який надає руху задні колеса. В основі конструкції – легке шасі з вуглецевого волокна, завдяки чому маса машини – лише 1400 кг.

R17 electric restomod x Ora Ïto

Renault планує представити автомобіль на кількох заходах, включаючи майбутній автосалон у Парижі.

Нагадаємо, що у 2021 році в рамках святкування 60-річчя Renault 4 компанія запросила дизайнера Матьє Леаннера (Mathieu Lehanneur) для роботи над проектом Suite N 4.

Renault Suite N 4

У 2022 році Renault продовжив тему дизайнер П’єр Гоналонс (Pierre Gonalons), який створив до 50-річчя R5 електричний шоу-кар 5 Diamant.

Renault R5 Diamant

Минулого року компанії представила електричний шоу-кар Twingo, створений відомим голландським дизайнером та художницею Сабіною Марселіс (Sabine Marcelis).

Renault Twingo EV

А в цьому році з’явився футуристичний R17.