X

Renault планує відродити модель R4 у вигляді електрокросу

Французька компанія Renault планує відродити культову модель R4, але як модного електричного SUV. Renault 4 E-Tech поповнить сімейство машин у стилі ретро, ​​а прототип новинки буде презентовано на майбутньому автошоу в Парижі, яке відкриється в середині нинішнього місця.

Renault показала серію тизерів нової моделі Renault 4 E-Tech перед її світовим дебютом на Паризькому автосалоні цього місяця. Новинка є компактним позашляховиком, який використовує ту ж платформу, що і новий електричний Renault 5. Автомобіль запозичує свою назву та дизайн у класичної моделі Renault, яка випускалася в період з 1961 по 1994 рік.

Від концепту Renault 4Ever Trophy 2022 року збереглися прямокутні підсвічені радіаторні грати і фірмова емблема. Трисекційні сегментовані задні ліхтарі, трапецієподібне заднє вікно та характерні бампери також стали відсиланням до оригінальної моделі 60-х років.

Renault 4Ever Trophy

Дизайнери Renault навіть додали діагональну смугу обробки перед дверима, щоб імітувати шов, видимий на перших 4, і горизонтальні ребра з обох боків, як ті, що були на версіях 1980-х років. Тизери також показують брезентовий дах, що забирається, і спойлер на даху, а також чорні пластикові розширювачі колісних арок, щоб новий Renault 4 виглядав так, ніби він може впоратися з бездоріжжям.

Новий Renault 4 E-Tech успадкує передній привід та силові агрегати від Renault 5. Залежно від версії новинка оснащуватиметься електромоторами потужністю 70 кВт/95 к.с., 90 кВт/122 к.с. або 110 кВт/150 к.с. Покупці зможуть вибирати між батареями місткістю 40 та 52 кВт-год. Більш детальні технічні характеристики новинки стануть відомі після презентації моделі в Парижі.