X

Range Rover Evoque і Discovery Sport підключили до розетки

Компанія Jaguar Land Rover нещодавно анонсувала нову підзаряджувану гібридну силову установку, на розробку якої вона витратила близько чотирьох років. Першими моделями, які отримають цю систему стали кросовери Range Rover Evoque і Land Rover Discovery Sport.

Обидві моделі отримали індекс P300e і однакову силову установку. Вона складається з 1,5-літрового бензинового двигуна потужністю 197 к.с. і електромотора з віддачею в 107 к.с. Сумарна потужність установки становить 304 к.с. і 398 Нм крутильного моменту, який передається через восьмидіапазонний автомат і задній привід. Evoque P300e здатний розігнатися з місця до “ста” за 6,4 секунди, а Discovery Sport P300e досягає тієї ж позначки за 6,6 секунди.

Запас ходу забезпечує літій-іонна акумуляторна батарея ємністю 15 кВт/год,  розташована за другим рядом крісел. На зарядку до 80% від 32-вольтового громадського термінала знадобиться близько 30 хвилин. Від настінного 7-кіловатного пристрою цей об’єм батареї поповниться за 1 годину 24 хвилини. Дальність пробігу на одному з Evoque P300e становить 66 кілометрів, а у Discovery Sport – 62 кілометри. Максимальна швидкість під час руху в режимі електромобіля обмежена позначкою в 135 км/год.

Читайте також:
Пікап від Land Rover помер, не встигнувши народитися

Гібридні кросовери отримали три різних режими водіння – автоматичний Hibrid, EV і SAVE. Перший вмикається залежно від умов їзди та заряду акумулятора, другий – повністю покладається на електромотор, і третій – віддає пріоритет двигуну внутрішнього згоряння в ролі основного джерела енергії.

Британський виробник, коли гібридні кросовери з’являться на ринку. Проте він відкрив на них передзамовлення, щоправда поки що тільки у Великій Британії.