X

П’ятидверний Suzuki Jimny б’є рекорди передзамовлень

Минулого місяця (січень 2023 року) компанія Suzuki представила п’ятидверну версію позашляховика Jimny. Через тиждень після презентації відкрили попереднє замовлення на новинку.

За 15 днів виробник зібрав понад 15 000 попередніх замовлень на автомобіль. І це при тому, що Jimny поки що не надійшов у продаж. Та й бронювання доступне лише в Індії, а не по всьому світу. У компанії не очікували такої активності, тому мають намір збільшити обсяги виробництва, щоб видати замовлення в максимально короткі терміни.

П’ятидверний Suzuki Jimny зберіг звичні риси, але досягає в довжину 3985 мм при колісній базі 2590 мм. Крім просторішого салону модель може похвалитися містким багажником. На місцевому ринку він буде доступний у версіях Zeta та Alpha, перша з яких базова, а друга – топова.

Читайте також:
Suzuki оновила свою Corolla

У рух позашляховик наводитиме 1,5-літровий безнаддувний бензиновий двигун потужністю 103 к.с. і 134 Нм крутного моменту. Він працює в парі з 5-ступінчастою «механікою» або 4-ступінчастим «автоматом». Привід – повний. У продаж на ринку Індії він надійде у травні, а до Європи дістанеться у кінці 2023-го. На запит Автоцентру офіційний дистриб’ютор Suzuki АвтоІнтернешнл відповів, що в Україні ця версія Suzuki Jimny, на жаль, доступна не буде.