X

Представлений військовий Tesla Cybertruck із генератором на реактивному паливі

Компанія Archimedes Defense спільно з Up.Fit створила унікальний військовий автомобіль на базі пікапа Tesla Cybertruck. Новинка отримала назву Archimedes Sting і випускатиметься у трьох версіях, призначених як для військового, так і для цивільного використання.

Sting Baja – це версія для бездоріжжя. Вона оснащена авіаційним генератором AMP Drive G125TM 800 В, який може працювати на реактивному та дизельному паливі, а також на біодизелі. Він здатний заряджати батарею Cybertruck, завдяки чому значно збільшується запас ходу пікапа. Ще для цієї версії передбачений пакет доробок Unplugged Performance, який включає елементи, що дозволяють йому долати водні перешкоди.

Версія Sting Protector окрім позашляхового пакета отримала ще й офсетну сталеву бронепластину. Вона здатна витримувати постріли з 7,62 мм штурмової гвинтівки. А найзахищенішим є варіант Sting APC. Він доповнений захистом від саморобних вибухових пристроїв та мін, а його броня може витримати обстріл 14,5-мм великокаліберного кулемета. Фахівці компанії Archimedes Defense позиціонують цей транспортний засіб як «готовий до апокаліпсису».

Читайте також:
Toyota презентувала броньовані Corolla, Hilux та Fortuner (фото)