X

Підвищений ризик: McLaren закладе в банк власну фабрику та музей

Заложив активы, производитель рассчитывает получить крупный кредит для покрытия убытков

Ні для кого не таємниця, що через ситуацію з пандемією Covid-19 і вимушеним простоєм, чимало автовиробників втратили великі суми грошей. Щоб хоч якось врятувати ситуацію, деякі з них урізають фінансування або відмовляються від нових моделей. Однією з таких компаній є McLaren. Британський виробник суперкарів змушений брати кредит під заставу власного майна.

За інформацією BBC, McLaren вирішив закласти в банк будівлю штаб-квартири в Вокінгу і колекцію рідкісних історичних перегонових автомобілів. За обидва “лоти” McLaren розраховує отримати 363 мільйони доларів. Саме така сума необхідна для покриття збитків. За інсайдерською інформацією, на такий крок виробник вирішив піти після відмови держави у фінансовій підтримці. Нібито компанія не вжила всіх необхідних заходів для пошуку фінансування.

Читайте також:
Салон суперкара McLaren GT оздобили унікальними матеріалами (відео)

Відзначимо, що McLaren планує погасити заборгованість і відновити колишній рівень продажу. Минулого року прибуток виробника зріс на 18% до 1.7 млрд доларів. 90 відсотків всіх складених спорткарів британська марка реалізує за кордоном. Із цієї причини виробнику доведеться очікувати нормалізації глобальної ситуації. Важко уявити, як McLaren продовжуватиме діяльність, якщо позбудеться свого майна.