X

Porsche відзначив 50-річчя легендарного 911 Turbo випуском спеціальної версії (фото)

У рамках Monterey Car Week компанія Porsche представила лімітовану версію спорткара 911 Turbo. Вона отримала приставку 50 Years Edition у назві та вийде тиражем у 1974 екземплярі (саме у цей рік легендарну модель представили на Паризькому автосалоні).

Спецверсія моделі, заснована на сучасному 911 Turbo S, відрізнятиметься від стандартної унікальним зовнішнім виглядом та інтер’єром. На її кузові з’явився білий напис Porsche, який відсилає до лівреї концепту 911 RSR Turbo 1973 року. Ще одна цікава деталь – оздоблення Anthracite Grey, що створює яскравий контраст з основним кольором кузова.

Крім того, на кришці двигуна є напис «1974-2024» і значок турбонаддува. Він також є на фарах. Салон спорткара теж виконаний у ретро-стилі та відсилає до першого серійного 911 Turbo. Вставки з тканини MacKenzie поєднуються зі шкірою відтінку Turbonite. На панелі приладів встановлена ​​ювілейна табличка, а на дверних порогах і підголівниках сидінь присутні написи Turbo 50.

Також доступний пакет Heritage Design «50 Years Turbo», який включає відтінок кузова Aventurine Green Metallic, опціональний гоночний номер, білі акценти, а ще диски Sport Classic з емблемою Porsche 1964 року випуску на центральних ковпачках. У рух спецверсію наводить 3,7-літровий опозитний двигун із подвійним турбонаддувом потужністю 641 к.с. і 800 Нм крутного моменту. Восьмиступінчаста коробка передач PDK з подвійним зчепленням передає потужність на всі чотири колеса.

Читайте також:
"Райдужний" Porsche 911 від b&b перетворили на 550-сильний гібрид

Porsche 911 Turbo 50 Years отримав спортивну вихлопну систему з чорними патрубками, підвіску PASM, яка зменшує дорожній просвіт на 10 мм, роблячи зовнішність авто ще більш агресивною. Вартість новинки починається від 261 тисячі доларів. Її поставки стартують наприкінці 2024 року.