X

Porsche Taycan Turbo GT побив черговий рекорд

Електричний спорткар став першим серійним автомобілем, який розігнався до швидкості 60 миль/год (96 км/год) за 2 секунди. Це стало абсолютним рекордом та перевищує колишній показник, досягнутий електрокаром Tesla. Рекордний заїзд виконали журналісти американського фахового видання Car & Driver.

Рекордним тест-каром виступив Porsche Taycan Turbo GT. Нагадаємо, що цей автомобіль оснащений силовою установкою потужністю 760 кВт/1033 к.с., яка в піковому режимі здатна видавати до 815 кВт/1108 к.с. протягом 2 секунд. З таким “серцем”, за офіційними даними, спорткар може розганятися до максимальної швидкості 289 км/год, а спринт 0-60 миль/год займає 2,2 секунди або 2,1 секунди – з опціонним пакетом Weissach. Конкуренти в особі Lucid Air Sapphire та Tesla Model S Plaid мають порівняні показники.

Однак, журналістам Car & Driver вдалося “вичавити” з Taycan Turbo GT набагато більше. Провівши заїзди у двох напрямках середній показник розгону від 0 до 60 миль/год становив 1,910 с. В одному напрямку їм вдалося досягти ще більш разючої динаміки – 1,898 с. Варто також відзначити, що заїзди проводилися на стандартній “бетонці”, а також той факт, що Taycan важчий за своїх конкурентів. Ймовірно, версія з опціонним пакетом Weissach, яка на 75 кг легша, зможе показати ще більш дивовижні показники динаміки.

Як раніше повідомляв “Автоцентр”, в Україну приїхали перші екземпляри нового електрокара Porsche Macan.