X

Porsche 911 вперше обзавівся гібридною версією: фото та характеристики

Представлено оновлений спорткар Porsche 911. Крім вдосконаленої зовнішності та оснащення він вперше в історії отримав електрифіковану версію з приставкою GTS у назві.

Porsche 911 2025 залишився впізнаваним, але отримав деякі особливості. Зокрема, відрізнити його від попередника можна за матричними фарами, які тепер входять до стандартної комплектації, нових бамперів та спеціальних колісних дисків. Версія GTS також отримала велике антикрило, повітрозабірники з рухомими заслінками та особливу вихлопну систему, які надають автомобілю візуальної агресії. Також для неї запропоновані колісні диски з карбоновими лезами.

В оснащення спорткара включили 12,6-дюймову цифрову панель приладів і мультимедійну систему з 10,9-дюймовим екраном. Існує також кнопка запуску двигуна. Виробник розширив список систем допомоги водію та асистентів безпеки, а також запропонує нові варіанти обробки. Кластер може відображати матеріали Apple CarPlay, доступ до яких здійснюється за допомогою голосових команд Siri. Ще є слот для зарядки смартфона.

Що стосується силової установки, то вона залежить від версії Porsche 911. Так, Carrera оснащується 3,0-літровим оппозитним шестициліндровим турбодвигуном потужністю 394 к.с. Розгін із місця до сотні займає 3,9 секунди, а максимальна швидкість обмежена на позначці 294 км/год. Однак головною новиною є поява гібридного Carrera GTS.

Установка T-Hybrid заснована на базі 3,6-літрового бензинового «оппозитника», який доповнений одним електромотором і 400-вольтовою батареєю на 1,9 кВтг. Вона сумарно видає 541 к.с. потужності та 610 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає у цієї версії моделі 3,3 секунди. Максимальна швидкість – 312 км/год. Витрата палива становить 10,5 літра на 100 км шляху у змішаному циклі.

Читайте також:
Hyundai Ioniq 5 N воював у драг-гонці з Lamborghini Urus та Porsche Macan GTS (відео)

У продаж новий Porsche 911 надійде у серпні поточного року. Вартість починається від 128 тисяч євро. А ось за гібрид GTS доведеться викласти щонайменше 170 тисяч євро.