X

Polestar представить у Гудвуді перший спортивний родстер

Новинка під назвою BST стане головною прем’єрою на стенді компанії Polestar на “Фестивалі швидкості” у британському Гудвуді. Наступного вікенду шведський автовиробник продемонструє кілька цікавих новинок, а шоу-стопером стане експериментальний родстер.

Polestar Concept BST створений на базі майбутнього серійного спорткара Polestar 6, але відрізняється великою кількістю вироблених на замовлення деталей. Polestar 6 запланований до дебюту на ринку у 2026 році. Концепт BST виділяють агресивні аеродинамічні елементи, більш мускулисті крила, спліттер, великий задній спойлер, химерний дифузор, а також 22-дюймові колеса та унікальне сріблясте забарвлення з графікою BST.

Історія BST почалася з унікальної версії Polestar 2, яку створив за власною ініціативою голова відділу розробки шасі Йоаким Рідхольм. Вона була дослідженням того, наскільки екстремальним може бути Polestar 2. Автомобіль мав більшу потужність, спортивні шини, посилену підвіску і розпірку в багажнику. Керівник Polestar Томас Інгенлат використав його як щоденний засіб пересування, весь час розмірковуючи про те, як можна запустити щось подібне до серійного виробництва. Розмови про «Чудовисько», припарковане зовні, послужили появі назви BST.

За словами керівника Polestar Томас Інгенлат “Concept BST є демонстрацією того, як далеко ми можемо просунути наш бренд і того, як ми можемо застосувати формулу BST до нашої лінійки в майбутньому”.