X

Pininfarina презентує унікальний гіперкар за $5,3 млн

На “Тижні автомобілів” у каліфорнійському Монтереї компанія Automobili Pininfarina покаже перший з чотирьох гіперкарів для “Бетмена”. Електричний B95 Gotham поєднує в собі основу від Rimac із кузовом barchetta та елементи дизайну, натхненною культовим героєм коміксів.

Італійський бренд представив усі чотири ексклюзивні гіперкари в цифрових візуалізаціях 30 квітня, включаючи два зразки B95 і ще два Battista. Всі вони створені у співпраці з Warner Bros та Relevance International, яка володіє правами на вигаданого персонажа та альтер его супергероя DC Бетмена.

Реальний Pininfarina B95 Gotham вперше з’явиться на публіці у Каліфорнії. Показу передувала рекламна фотосесія з броньовиком Tumbler Batmobile у студії, показаній у трилогії «Темний лицар».

Суперкар виконаний у темних тонах, що поєднують глянцеві та матові панелі та елементи декору. Для обробки салону використано коричневу шкіру. Машину прикрасили численними емблемами Wayne Enterprises, а віртуальний водій помічник розмовляє голосом Альфреда Пенніворта (дворецького Брюса Уейна). Зрештою, цитата «У всіх людей є межі… Я ігнорую свої» вигравіювана на табличці з боку водія.

B95 Gotham оснащений чотирма електродвигунами сумарною потужністю 1398 кВт/1900 к. с. с., які живить літій-іонна батарея місткістю 120 кВтг. Інші три концепти будуть втілені в металі пізніше. Pininfarina побудує за одним екземпляром кожного з них, з цінником від $3,7 млн ​​євро для Battista і від $5,7 млн ​​– для B95.