X

Opel представив нове покоління кросовера Grandland

Німецька компанія Opel продовжує оновлення модельного ряду. Чергова новинка зі блискавкою на капоті – флагманський кросовер Grandland. Автомобіль отримав яскравий дизайн та інноваційні технічні рішення.

Без хрому

Grandland став першою серійною моделлю марки з підсвіченою емблемою Opel та інноваційною технологією Edge Light у новій передній панелі 3D Vizor. У освітленні використовуються тільки енергоощадні світлодіодні фари, включаючи адаптивне підсвічування Intelli-Lux HD Light.

Вперше покупці побачать підсвічений напис Opel, а назва моделі Grandland більше не відображається хромованими літерами, а видавлено посередині задніх дверей.

Практичний, комфортний, раціональний

У процесі розробки дизайнери та інженери звертали увагу на кожну деталь, щоб знайти можливості для заощадження ресурсів та зниження вуглецевого сліду, але, одночасно, і для створення сучасного, яскравого та комфортабельного SUV. Інтер’єр нового Grandland виконано у модному стилі мінімалізм. Стандартні сидіння Intelli з виїмкою, що проходить по центру подушки для зниження навантаження на куприк, забезпечують задоволення водіння. 100% оздоблювальних тканин виготовлені з матеріалів, що містять вторинну сировину. Вони використовуються для обробки сидінь, дверних панелей, панелі приладів та центральної консолі.

У новинці широко використовуються різні матеріали, отримані з вторинної сировини. Наприклад, Grandland має деталі з повторно перероблених алюмінію та сталі. Понад 40 полімерних деталей містять до 80% “зелених” матеріалів. Усього понад 500 кг маси Grandland припадає на перероблену та відновлювану сировину.

Електрифікація

Природно, що на цьому зелені інновації Opel також реалізовані при розробці силових агрегатів для нового Grandland. Всі версії кросовера електрифіковані, тобто є класичним гібридом (HEV), гібридом, що заряджається, (PHEV) або використовують тяговий електромотор (BEV). Це стало можливим завдяки середньорозмірній платформі STLA концерну Stellantis, яка спеціально розроблена для електромобілів. Цікаво, що саме новий Grandland став першим серед моделей марки Opel, який використовує інноваційну архітектуру. Конструкція дозволяє розмістити практично пласку батарею місткістю до 98 кВтг. Версія Grandland Electric здатна подолати без зупинки до 700 км за циклом WLTP. У стандартну комплектацію електромобіля входить високоефективна теплова помпа, який дозволяє компенсувати перепади температури навколишнього повітря та забезпечує надійну роботу батареї.

Ще одним елементом, що дозволяє мінімізувати шкоду для довкілля, стали батареї. Вони є частиною ресурсоощадної програми Opel, яка заснована на 4-х принципах: ремонт, відтворення, повторне використання і вторинне перероблювання. Для впровадження цієї програми на заводі в Айзенаху, де організовано випуск нового Grandland, створено так званий Battery Shop, де використаним батареям даватимуть «нове життя».