X

Новий Renault Duster вийшов на ринок та шокував цінником

Renault Duster третього покоління надійшов у продаж на ринку Туреччини. Вибір не випадковий. Адже саме тут компанія випускає цю модель.

Новинка візуально не відрізняється від європейської версії, що випускається під маркою Dacia. Чого не скажеш про цінника. Базову версію нового Renault Duster оцінили у 1,25 млн турецьких лір (близько 35 000 євро), а гібридну – у 1,53 млн TL (близько 43 тисяч євро). За топову Techno доведеться викласти щонайменше 1,62 млн TL (близько 45 тисяч євро).

У Європі Dacia Duster цього покоління з 1,0-літровим двигуном можна придбати за 20 тисяч євро. А за вартість такого рівня, як встановлена ​​на модель у Туреччині, можна купити Volkswagen Tiguan. У цій моделі і двигун потужніший і оснащення ширше. Як повідомляє Tagesschau, причиною таких високих цін є додаткові податки.

Читайте також:
Renault Duster та Megane – дизельні бестселери авторинку України

Два роки тому президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган ввів податок на розкіш, який стосується й нових автомобілів, зокрема. Сума ÖTV залежить від обсягу двигуна і може становити до 50% від покупної ціни. Відомо, що Renault Duster 2024 експортуватиметься до інших країн, але не до України. На нашому ринку доступний вже знайомий Dacia Duster із більш прийнятним цінником.