X

Новий BMW XM розігнали до колосальних 900 к.с. (фото)

Німецьке ательє Manhart представило доопрацьований кросовер BMW XM. Йому збільшили віддачу двигуна до 900 к.с., а також удосконалили екстер’єр.

Проект отримав назву MHXM 900 і за основу фахівці ательє взяли флагманський XM Label Red. Його зробили ще брутальніше на вигляд, встановивши обвіс з полірованого карбону. Автомобіль отримав спліттер та передні повітрозабірники з вуглецевого волокна, масивний спойлер на даху та розширені бічні пороги, а також кастомний капот та сміливий дифузор на кормі. Ще можна відзначити матово-сіру плівку, якою покрили кузов цього XM.

На доопрацьований кросовер BMW встановили 24-дюймові колісні диски з низькопрофільними шинами розміром 295/30 ZR24 спереду та 355/25 ZR24 ззаду, а ще вихлопну систему Akrapovic. Також він отримав комплект укорочених пружин H&R, завдяки яким дорожній просвіт зменшився. Салон авто майже не торкнулися зміни. Тюнери тільки додали елементів з карбону та нові матеріали в обробці.

Основний акцент фахівці Manhart зробили на силовій установці, яка складається з 4,4-літрового V8 з подвійним турбонаддувом, що працює в парі з електромотором. Віддачу установки збільшили з 738 до 900 к.с., а крутний момент виріс до 1200 Нм. Як наслідок, кросовер здатний розганятися з місця до «сотні» за 4 секунди. Таким чином він став найпотужнішим в історії BMW.

Читайте також:
Manhart представив тюнінгований BMW 2-серії

Вартість комплекту в ательє не озвучили. Зазначається, що новий автомобіль із цим тюнінгом обійдеться мінімум у 200 тисяч євро.