X

Новий Audi RS3 став найшвидшим на Нюрбургрингу (відео)

На знаменитій трасі Нюрбургрінг оновлена ​​версія Audi RS3 встановила рекорд. 400-сильний спортседан із 2,5-літровим турбованим мотором показав найкращий час на колі, випередивши конкурента з Баварії.

Передсерійний прототип під управлінням заводського випробувача підрозділу Audi Sport Франка Стипплера (Frank Stippler) подолав дистанцію 20,832 км гоночної траси Нюрбургрінг за 7:33.123 хвилини, що на 7 секунд краще за попередній результат – 7:40.748, який показав Audi 2 Але, що набагато важливіше, це на 5 секунд краще за колишній рекорд у класі – встановленого BMW M2 Coupe (7:38.706 хв) у серпні 2023 року.

Оновлений Audi RS3 оснащений 2,5-літровим 5-циліндровим двигуном TFSI з турбонаддувом та прямим упорскуванням палива. Він має у своєму арсеналі табун з 400 “конячок”, а крутний момент досягає 500 Нм. Автомобіль отримав допрацьовану підвіску RS з активними амортизаторами, що дозволило покращити поведінку машини в поворотах, а також ефективнішу гальмівну систему з керамічними дисками. Перепрограмовані електронні блоки керування шасі та двигуна, а легкосплавні диски “взули” в гоночну гуму Pirelli P Zero Trofeo R.

Попри захисний камуфляж, на оновленому RS3 можна розглянути нову LED-світлотехніку, змінені бампери з більшими повітрозабірниками та широкий задній дифузор. Дебют серійної моделі заплановано на 20 серпня цього року, а перші машини вирушать до покупців восени. Ціни стануть відомими ближче до початку продажу.