X

Нових доріг в Україні побільшає: Зеленський поділився планами на 2021 рік

Дорожнє будівництво в Україні здійснюється величезними темпами. Практично щодня відкриваються нові ділянки в різних областях країни, крок за кроком наближаючи дороги державного та міжнародного значення до європейських норм. Цього року “Укравтодор” має відновити 4000 км автодоріг. Плани на наступний рік ще колосальніші.

Під час візиту у Волинську область Володимир Зеленський заявив, що за планом у 2021 році кількість відремонтованих доріг має збільшитися вдвічі, порівняно з цим роком. Якщо говорити в цифрах, то це 8-9 тисяч кілометрів. За його словами, це цілком реально, навіть за таких темпів.

Читайте також:
В Украине будут строить "умные дороги"

Крім того, президент України заявив, що хотів би бачити таку саму активність і на регіональних дорогах, які ремонтують за рахунок місцевих бюджетів. Адже поняття “зшити Україну якісними дорогами” означає не лише відремонтувати траси державного та міжнародного значення. Щоб змінити стан справ, він має намір протягом кількох років передати всі дороги на баланс “Укравтодору”.

“Так, передання доріг місцевого значення суперечить політиці  децентралізації, але по-іншому отримати ідеальні дороги не вийде. Адже місцева влада виявляє пасивність в ремонті доріг, а Укравтодор здатний виправити ситуацію, і ми зможемо закрити питання з дорогами, щонайменше років на десять”, — заявив Зеленський.