X

Volkswagen відродив марку Scout та представив її нові моделі (фото)

Напівзабутий американський бренд Scout, який відродив концерн Volkswagen Group, повертається на ринок із позашляховиком та пікапом, який отримав історичні назви Traveler та Terra.

За стилістикою виконання моделі нагадують своїх попередників і схожі між собою. У них кутасті кузови з короткими передніми звісами і високою віконною лінією, горизонтальний дах та довгі капоти. Ще можна виділити затемнену вставку на місці решітки радіатора, прості за формою фари, масивну захисну пластину на днищі, яка захоплює бампери. Також лаконічно виглядає хромований напис Scout у передній частині.

Інші особливості дизайну моделей включають затемнені арки та спідниці, а також чорні колісні диски, взуті у позашляхові шини. У Traveler також увагу привертають розділені задні двері та відкидний тримач запасного колеса. Ліхтарі виглядають досить нестандартно, але у Terra вони більші. Scout Traveler досягає в довжину 5280 мм, а Terra – 5820 мм. Ширина та висота у новинок однакова і становить 2300 та 1940 мм відповідно.

Салон новинок Scout простий та максимально зрозумілий. У його оснащення включили двоспицеве ​​рульове колесо з плоским дном, цифрову панель приладів і сучасну мультимедійну систему з великим екраном. Незважаючи на те, що керування більшістю функцій та опцій здійснюється через дисплей мультимедії виробник зберіг ряд фізичних кнопок. Ще є висувний столик для переднього пасажира та порти USB-C. Також буде запропоновано набір аксесуарів, включаючи додаткове освітлення, бампери для бездоріжжя з точками підйому, потужну лебідку та багато іншого.

В основі обох моделей лежить удосконалена 800-вольтова електрична архітектура, яка дозволить їм проїжджати на одному заряді до 563 км. Позашляховик та пікап запропонують як з одним, так і з двома електромоторами. Топова версія зможе забезпечити до 1355 Нм крутного моменту, дозволивши їм розігнатися від 0 до 100 км/год за 3,5 секунди. Також буде доступна версія EREV із додатковим мотор-генератором, яка зможе проїжджати без підзарядки до 805 км.

Читайте також:
На продаж виставили рідкісний дизель-електричний хетчбек Volkswagen (фото)

У продаж новинки Scout надійдуть 2027 року. Вартість Terra починається від 50 000 доларів, а Traveller – від 60 000 доларів. Компанія вже відкрила попереднє замовлення на позашляховик і пікап, виробництво яких налагодять на заводі Volkswagen у Південній Кароліні (США).