X

Volkswagen презентував оновлений седан Jetta (фото)

У США відбулася презентація оновленого Volkswagen Jetta. Стандартний седан представили разом із його «зарядженою» версією з приставкою GLI у назві. Моделі пророкують цінник від 22 тисяч доларів.

Відрізнити новинку від попередника можна за більш гладким кузовом і видозміненою передньою частиною. Нова Jetta отримала тонку рушітку радіатора та звужені фари зі світлодіодними ДХО, об’єднані між собою тонкою смугою. Також можна відзначити виразний бампер та 18-дюймові диски з новим дизайном.

На кормі увагу привертають ліхтарі, виконані у формі єдиного блоку та інша кришка багажника. Палітру кольорів для кузова доповнили відтінками Monterey Blue Pearl та Monument Gray. Що стосується версії GLI, то вона виглядає агресивніше з яскраво-червоними акцентами на кузові.

Інтер’єр VW Jetta також підкоригували, але не так суттєво, як екстер’єр. У оснащення додали нову цифрову панель приладів і мультимедійну систему з 8-дюймовим екраном. Інші зміни включають в себе нову двозонну систему клімат-контролю, голосовий помічник, адаптивний круїз-контроль, слот для бездротової зарядки смартфона.

Всі Jetta поставляються з набором систем допомоги водієві IQ.DRIVE. Він включає Front Assist, Travel Assist та Adaptive Cruise Control із Stop and Go. До них приєднуються Lane Assist, Emergency Assist, Rear Traffic Alert та Active Blind Spot Monitor. У варіанті GLI в оснащення також входить рульове колесо з підігрівом.

Під капотом оновленого седана встановлений 1,5-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 160 к.с., який працює у парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Jetta GLI поставляється з 2,0-літровим чотирициліндровим турбомотором на 231 к.с. і 349 Нм, що працює з 6-ступінчастою «механікою» або 7-ступінчастим «роботом».

Також «заряджена» версія седана отримала потужні гальма, електронно-керований диференціал підвищеного тертя та спортивну вихлопну систему. Продаж Jetta 2025 стартує у третьому кварталі цього року.

Читайте також:
У лінійці Volkswagen з'явиться новий бюджетний пікап: деталі