X

В Японії стартувало виробництво спортивного купе Infiniti Q60

На заводе компании в Точиги стартовало производство нового спортивного купе Infiniti Q60. В новейшем произведении инженеров и дизайнеров бренда смелый экстерьер сочетается с выдающимися динамическими харктеристиками.

Автомобілі Infiniti складають на заводі в Точігі з 1989 року, першого року в історії бренду. Прем’єра Infiniti Q60 знаменує нову главу – спеціально для виробництва спорткара було вдосконалено виробничу лінію і впроваджено інноваційні технології складання.

Оновлений конвеєр

Ключовими змінами в штампувальному і складальному цехах стало впровадження технології глибокого штампування кузова і нових роботів для обробки унікальної полімерної кришки багажника автомобіля. Для підвищення контролю якості виробничу лінію оснастили новою системою освітлення, а також системою відеоспостереження. Уперше у світі для кришки багажника автомобіля використовується гібридна комбінація полімерів і сталевої рами. Сучасні матеріали дали дизайнерам Infiniti більше свободи для створення нових складних форм.

Спеціалізована фарбувальна камера

Ще однією важливою зміною на заводі в Точігі стало створення спеціальної фарбувальної камери для нанесення нового кольору Dynamic Sandstone Red на кузов Q60. Глянцевий глибокий червоний відтінок потребував нової архітектури фарбувального цеху – поєднання механічної та ручної обробки. У розробці виробничого процесу взяли участь провідні експерти Infiniti. Нова формула покриття дала змогу працівникам фарбувального цеху точніше регулювати товщину і якість шару. Dynamic Sandstone Red – результат випробування сотень варіантів формули фарби і способів нанесення.

Такумі і Кайдзен для Infiniti Q60

Для роботи над автомобілями Infiniti Q60 із 4500 співробітників заводу в Точігі обрали 216 висококваліфікованих такумі (старших майстрів). Ці професіонали не лише мають високий рівень технічної кваліфікації, а й великий досвід у створенні автомобілів преміум-класу. Фінальним критерієм відбору стало розуміння бренду Infiniti і його фундаментальних цінностей. Філософія постійного вдосконалення – кайдзен – потребує від такумі постійного навчання і вдосконалення своїх навичок. Старші майстри працюють на всіх етапах виробничого процесу Infiniti Q60, включаючи штампувальний цех, кузовний цех, фарбувальний цех, складальний цех і систему перевірки якості.

Із загального числа такумі, фахівці обрали шістьох старших такумі. Ці люди найкраще розуміють принципи складання преміальних автомобілів. Спостерігаючи за всіма етапами виробництва на заводі, вони гарантують, що весь виробничий процес на заводі відбуватиметься в точній відповідності з унікальним підходом до якості Infiniti .

Детальніша інформація про новий Q60 доступна на на сайті.