X

У Японії дебютував новий розкішний седан Toyota Crown

Официальная премьера новинки состоится в апреле 2024 года в Шанхае

Японська гоночна серія Super Taikyu Fuji 24 Hours стала місцем презентації нового седана Toyota Crown. Вибравши цей майданчик, компанія розраховує привернути увагу до моделі.

З’явившись на ринку в 1955 році Crown поступово перетворився на окрему родину. Донедавна вона складалася з універсалу, крос-седану та нетипового кросовера Crown Sports. Нині до них приєднався Crown Sedan. Поки це лише прототип. Серійну версію нового седана компанія привезе на Шанхайський автосалон 2024 року.

В основі Crown Sedan лежить платформа TNGA-L, на якій базуються нові Toyota Mirai та Lexus LS. Спорідненість з цими моделями дозволяє припустити, що новинку запропонують як звичайний гібрид та водневий автомобіль.

При колісній базі 3000 мм седан досягає 5030 мм у довжину, 1890 мм у ширину та 1470 мм у висоту. Розмір колісних дисків — 19 та 20 дюймів залежно від комплектації.

П’ятимісний салон оздоблений натуральною шкірою та деревом. У розпорядженні пасажирів заднього ряду королівський простір для ніг. Плюс до цього натисканням кнопки на боковині переднє сидіння можна посунути вперед.

Читайте також:
Гібридна Toyota RAV4 проїхала 2000 км на електротязі завдяки інноваційній дорозі