X

У Туреччині почалося серійне виробництво національного електромобіля

Старт продаж электрокроссовера турецкой марки TOGG запланирован на конец первого квартала 2023 года

Свій перший з середини ХХ століття Національний автомобіль турки показали в 2019 році. Презентацію середньорозмірного електричного кросовера TOGG провів особисто президент країни Реджеп Таїп Ердоган. Він також пообіцяв купити перший серійний екземпляр. І схоже, у нього з’явилася така можливість — на нещодавно побудованому заводі в Гемлику склали перші екземпляри електромобіля. Про це повідомив генеральний директор консорціуму TOGG Мехмет Гюркан Каракас.

Налагодження виробничої лінії завершиться до початку листопада, а ринковий дебют турецького національного автомобіля запланований на кінець першого кварталу 2023 року. Оскільки автомобіль планують продавати і за межами Туреччини, попереду сертифікаційні випробування на відповідність європейським стандартам.

Відомо, що кросовер запропонують у двох версіях: задньоприводній з 200-сильним електродвигуном і повноприводній потужністю 400 к.с. Із місця до 100 км/год одномоторний електромобіль зможе прискорюватися за 7,6 секунди, двомоторний — за 4,8 секунди. Запас ходу становитиме від 300 до 500 км залежно від ємності акумуляторного блоку. Також обіцяні система швидкої зарядки і системи автономного керування третього рівня.

Читайте також:
Mini презентувала інноваційний електрокросовер Aceman (фото)

На CES 2022 в Лас-Вегасі марка показала концепт своєї другої моделі — Transition Concept. Дизайн електричного седана розробило італійське кузовне ательє Pininfarina. Силові установки він розділить з кросовером. На ринку друга модель турецької марки очікується в 2024 році.